De droom van Jurgen Van den Broeck om op het podium te staan in Paris is op een brute manier uit elkaar gespat. Onze Herentalsenaar heeft in de 9e rit moeten opgeven na een zware val in een afdaling. Herentals en de Kempen treuren.



Het onheil gebeurde in de afzink van de 2e berg van de dag. Op een nat wegdek ging een hele hoop renners onderuit, daarbij Vinokoerov, Millar en de Belgen Willems en Van den Broeck.

Van den Broeck heeft een gebroken schouderblad en een klaplong, terwijl Willems uitviel met een gebroken sleutelbeen

Van den Broeck probeerde nog even door te rijden, maar was te hard geraakt aan zijn ribben en liet zich op de grond zakken.

Een jaar hard labeur van Morkhovenaar was in een fractie van één seconde tenietgedaan.

Met een grimas op zijn gezicht en hoofdschuddend gaf hij te kennen dat het afgelopen was. Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje in het peloton, waar Philippe Gilbert en Fabian Cancellara de koers meteen stillegden.

Voor Van den Broeck komt er een abrupt einde aan zijn Tour, nadat de Belgische Tour-hoop de 1e week zonder kleerscheuren was doorgekomen.

Jurgen wou dit jaar beter doen dan zijn 5e plaats van vorig jaar en was een van de outsiders voor het podium.

Update Tour :
De waanzin van de Tour 2011 blijft duren : een volgwagen van FR3 rijdt om 16.55u gewoon  2 renners van de weg.  Ze komen in prikkeldraad terecht langs de weg.

Later meer met foto's / belga PN / epal